Hírek   Bio    Koncertek Bolt Média

Magma Rise:
 

Hegyi Kolos: gitár (ex Mood, Stereochrist)
Herczeg László: gitár (ex Sedative Band, Penalty kick, Sunday fury)
Holdampf Gábor: basszusgitár/ének (ex Mood, ex Wall of sleep)
Bánfalvi Sándor: dob (ex Neck sprain, Ákos) 

Korábbi tagok:
Janó Mihály: gitár (Neck sprain) 2009-2012
Füleki Sándor : gitár (ex-Mood, Wall of sleep) 2012

A zenekar 2009 nyarán alakult és a tagok egy részének korábbi közös zenei vonalát viszi tovább.
A hajdani 1993-tól 2001-ig létezett és 4 lemezanyagot megjelentetett, ezekkel a hazai és a külföldi underground metal körökben is komoly sikereket elérő Mood zenekar alapítói közül Holdampf Gábor és Hegyi Kolos is a zenekar tagja.
Holdampf Gábor a Wall of sleep zenekar alapítója és énekese volt 2001-től 2009-ig. A Wall of sleep szintén négy hangzóanyagot adott ki amelyekkel megvetette lábát a nemzetközi színtéren is. A 2006-ban megjelent Sun faced apostles című anyagon a doom metal ikon Scott Wino Weinrich gitáros-énekes (Saint Vitus, The Obsessed, The Hidden Hand, Shrinebuilder) is szerepelt. A Wall of sleep lehetőséget kapott több nyugat-európai turnéra, valamint 2004-ben a németországi 2 napos Doom shall rise fesztiválra is meghívták, amely a doom műfaj legfontosabb seregszemléje. A Wall of sleep 2007-ben a svéd I Hate Records-hoz szerződött amely együttműködés következtében nemzetközi elismertsége még inkább növekedett.
 A Stereochrist, amelynek a Magma rise gitáros Hegyi Kolos az alapítója, szintén a Mood feloszlása után jött létre. A Stereochrist a Wall of sleep-pel egyenrangú nemzetközi elismertségre tett szert két nagylemezével, valamint több külföldi turnéjával, amelyek közül a legsikeresebb a thrash metal műfaj vezető csapatával, az amerikai Testament-tel lebonyolított 2008-as turné volt..
Az 1992-ben alakult Neck sprain csapatából a hajdani dobos Bánfalvi Sanyi, (aki Ákos zenekarában is tevékenykedik ) és a gitáros Janó Mihály alkotja a Magma rise másik felét.
A Neck sprain a súlyos zenék kedvelőinek körében nagy népszerűségnek örvend, három lemezük az 1999-es “Overgain”, majd a 2000-ben kiadott “True soul dead body” valamint a “Heavyweight” 2006-ból a magyar  underground metal alapvetései, amelyek a számtalan turnéval és fesztiválbulikkal (bulik a Slayer-rel, Deftones-zal, Meshuggah-val, Soulfly-jal) egyetemben egyre növekvő tömegbázist szereztek a zenekarnak.

2010-ben megjelent a zenekar debütáló albuma a "Lazy stream of steel" a Nail és a Psychedoomelic Records közös kiadványaként. A lemez amelyen Kyle Thomas az Exhorder, a Floodgate, az Alabama Thunderpussy és a Trouble énekese is vendégszerepelt, a hazai és a nemzetközi underground színtéren is komoly sikert aratott.

2011-ben a Magma rise meghívást kapott a német Doom Shall Rise fesztiválra, amely a belaasult zenék legnagyobb európai seregszemléje.

2011-ben jelent meg a "Five " c. új dal egy az amerikai The Asound nevű csapattal közös kislemezen.

2012 januárjában Janó Mihály gitáros elhagyta a zenekart helyére Füleki Sándor került aki Holdampffal és Hegyivel a Mood alapítója volt 1993-ban. 

A Magma rise már az új felállással folytatja a 2012 második felére várható "The man in the maze" c. második lemez anyagának  elkészítését.

Füleki Sándor a 2012-es év végén távozott a zenekarból, helyére a csapatot már több koncerten és turnén kisegítő gitáros, Herczeg László került állandó tagként.